Hakuinfo ja hakulomakkeet

Hakuinfo ja hakulomakkeet

Pohjois-Kymen musiikkiopistoon otetaan hakulomakkeita vastaan ympäri vuoden. Mikäli soittimissa on tilaa, tarjotaan oppilaspaikkaa. Sähköiset hakulomakkeet löytyvät tästä linkistä.

Pohjois-Kymen musiikkiopisto antaa taiteen perusopetuksen musiikin laajaa oppimäärää. Laajan oppimäärän oppilailla opiskelu sisältää viikoittain:

  • pääaineen (soitin tai laulu) tunnin
  • yhdessä soittamisen (orkesterin tai muun ryhmäsoiton)
  • 10 v. alkaen musiikin hahmotuksen ryhmätunnin.

Lisäksi opiskeluun kuuluu säännöllinen itsenäinen kotiharjoittelu.

Lisätietoa musiikkiopistoon hakeville:

  • Hyvä aloitusikä useisiin soittimiin on 7 vuotta. Sitä nuoremmat voidaan valita valmennusoppilaiksi ja esimerkiksi Suzuki-oppilaat voivat aloittaa jo 5-vuotiaina. Suzuki-metodista saat lisätietoa tästä!
  • Laulun perusopintojen suositeltu aloitusikä on noin 14-15 vuotta, mutta jokaisen oppilaan soveltuminen katsotaan yksilöllisesti. Lauluun hakeminen keväällä 2021 – katso lisätiedot tästä! 
  • Musiikkiopistossa on lainasoittimia, joita on voi vuokrata opintojen alkuvaiheessa (esim. jousisoittimia, harmonikkoja, puhaltimia). Piano, kantele ja bändisoittimet tulee olla oppilaalla omasta takaa. Opettaja voi auttaa soittimen hankinnassa.
  • Ennen lopullista oppilasvalintaa kyseessä oleva aineopettaja saattaa olla yhteydessä sinuun instrumenttivalinnan soveltuvuuden varmistamiseksi. 
  • Oppilaspaikan saaneille lähetetään tieto kesäkuun loppuun mennessä.  
  • Oppilaiksi valittujen opinnot alkavat elokuussa.

Huomaathan, että opiskelupaikkaa voi tiedustella lukuvuoden aikana koska tahansa musiikkiopiston toimistosta! 

Yleistä hakemisesta

Uudet oppilaat otetaan vapautuville oppilaspaikoille. Määrä vaihtelee vuosittain soittimittain ja oppilaiden kotikunnittain. Kaikille hakijoille pyritään järjestämään oppilaspaikka.

Musiikkiopistoon hakeminen ei edellytä aikaisempaa osaamista.

Hakijamäärät ja vapautuvat oppilaspaikat vaikuttavat valintatapaan. Hakijoita voidaan kutsua soveltuvuusarviointiin tai haastatteluun tai ottaa oppilaiksi ilman näitä.

Kouvolatalon toimipisteessä annetaan kaikkien soittimien opetusta. Muissa toimipisteissä opetettavien soittimien opetukseen vaikuttavat kysyntä ja opiston resurssit. Mikäli soittimesi opetusta ei ole omalla paikkakunnallasi tai lähimmässä toimipisteessä, voit tulla tunneille Kouvolaan.

Hakulomakkeet

Muskariin, soitinkaruselliin, soitinvalmennukseen, Suzuki-opintoihin ja perusopintoihin haetaan sähköisellä lomakkeella TÄSTÄ! Perusopintoihin soitin- ja lauluoppilaaksi haetaan täyttämällä lomake ja osallistumalla tarpeen vaatiessa soveltuvuusarviointiin.

Mikäli haluat täyttää ja palauttaa paperisen hakulomakkeen, voit ladata sellaisen tästä:
Hakulomake perusopintoihin pdf
Hakulomake muskariin pdf
Hakulomake Suzukiopetukseen pdf

Avoimen osaston opintoihin ilmoittaudutaan omalla lomakkeella, jonka voi ladata ja täyttää alta. Voit täyttää lomakkeen verkossa ja lähettää sähköisesti toimistoon. Voit myös tulostaa ja toimittaa lomakkeen paperisena.
Avoin osasto ilmoittautumislomake pdf

Tutustu soitinvalikoimaan

Musiikkiopiston laajaan soitinvalikoimaan voit tutustua tästä.

Soitinesittelyjä voi katsoa myös musiikkiopiston omalta YouTube-kanavalta.

Orkesterisoittimiin voi tutustua Ylen orkesterikoneen avulla.

Vinkki!

Musiikkiopistossamme tietyt soittimet ovat kestosuosikkeja. Tällaisia ovat piano, rummut, akustinen kitara sekä popjazz- ja klassinen laulu, joihin emme voi ottaa kaikkia hakijoita sisään. Samanaikaisesti moniin muihin soittimiin on helppo päästä harrastamaan musiikkia.

Koska PKMO:ssa on aktiivista ja innostavaa orkesteritoimintaa, kannustamme pohtimaan vaikkapa pianon vaihtoehdoksi jotakin seuraavista orkesterisoittimista: oboe, fagotti, käyrätorvi, saksofoni, pasuuna, tuuba, baritonitorvi, alttoviulu ja kontrabasso. Orkesterisoitinten soittajana pääset heti mukaan mukavaan yhteissoittoon!

Lisätiedot:

Lisätietoa hakemisesta ja opinnoista näkee Pohjois-Kymen musiikkiopiston somekanavailta Facebookista ja Instagramista.

Lisätiedot opintoihin hakemisesta ja opiskelupaikoista:
opintosihteeri Maiju Teitto puh. 045-265 2508 tai sähköposti maiju.teitto (at) pkmo.fi
apulaisrehtori Eeva Kaisa Malin puh. 045-265 2506 tai sähköposti eevakaisa.malin (at) pkmo.fi