Hakuinfo ja hakulomakkeet

Hakuinfo ja hakulomakkeet

Pohjois-Kymen musiikkiopiston kevään 2020 hakuaika on päättynyt. Kiitos kaikille ilmoittautuneille! Olemme yhteydessä huoltajaan (tai täysi-ikäiseen hakijaan) sähköpostilla kesäkuun 2020 aikana. 

Poikkeuskevään takia muutamissa soittimissa jäi oppilaspaikkoja vielä vapaaksi!
Seuraavissa soittimissa on tilaa: oboe, fagotti, tuuba, pasuuna, baritoni, kantele, trumpetti, käyrätorvi, kontrabasso, sello ja harmonikka. Edellä mainittuihin soittimiin voi hakea sähköisellä hakulomakkeella tästä, lisäksi aina voi ilmoittautua myös jonoon muihin soittimiin.

Lisätietoa tiivistetysti musiikkiopistoon hakeville:

  • Hyvä aloitusikä useisiin soittimiin on noin 7 vuotta. Sitä nuoremmat voidaan valita valmennusoppilaiksi ja esimerkiksi Suzuki-oppilaat voivat aloittaa jo 5-vuotiaina. Suzuki-metodista näet enemmän TÄSTÄ!
  • Laulun perusopintojen suositeltu aloitusikä on noin 14-15 vuotta, mutta jokaisen oppilaan soveltuminen katsotaan yksilöllisesti. Lisätietoa lauluopintoihin hakeville TÄSTÄ!
  • Musiikkiopistossa on lainasoitinpankki, josta on mahdollista vuokrata soittimia opintojen alkuvaiheessa (esim. jousisoittimia, harmonikkoja, puhaltimia). Piano, kantele ja bändisoittimet tulee olla oppilaalla omasta takaa.
  • Ennen lopullista oppilasvalintaa ko. aineen opettaja saattaa olla yhteydessä sinuun instrumenttivalinnan soveltuvuuden varmistamiseksi. 

Huomaathan myös, että opiskelupaikkaa voi tiedustella lukuvuoden aikana koska tahansa musiikkiopiston toimistosta! Muskariin, soitinkaruselliin, soitinvalmennukseen, Suzuki-opintoihin ja perusopintoihin haetaan kaikkiin sähköisellä lomakkeella. Perusopintoihin soitin- ja lauluoppilaaksi haetaan täyttämällä lomake ja osallistumalla tarpeen vaatiessa soveltuvuustestiin.

Mikäli haluat täyttää ja palauttaa paperisen hakulomakkeen, sen voi ladata tästä:
Hakulomake perusopintoihin pdf
Hakulomake muskariin pdf
Hakulomake Suzukiopetukseen pdf

Avoimen osaston opintoihin ilmoittaudutaan vain omalla paperisella hakulomakkeella, jonka voi ladata tästä:
Avoin osasto ilmoittautumislomake pdf

Musiikkiopiston laajaan soitinvalikoimaan voit tutustua tästä. Soitinesittelyjä voi katsoa myös musiikkiopiston omalta YouTube-kanavalta ja orkesterisoittimia Ylen orkesterikoneesta.

Lisätietoa hakemisesta ja opinnoista näkee Pohjois-Kymen musiikkiopiston somekanavailta Facebookista ja Instagramista.

Lisätiedot opintoihin hakemisesta ja opiskelupaikoista:
opintosihteeri Maiju Teitto puh. 045-265 2508 tai sähköposti maiju.teitto (at) pkmo.fi
apulaisrehtori Eeva Kaisa Malin puh. 045-265 2506 tai sähköposti eevakaisa.malin (at) pkmo.fi