PKMO ooppera

PKMO ooppera

PKMO ooppera on toiminut yli 30 vuotta ja tähänastisiin tuotantoihin on mahtunut mm. oopperan suurklassikoita kuten Mozartin Taikahuilu (2000) ja Don Giovanni (2002), Bizet’n Carmen (2006) ja Verdin Rigoletto (2012) sekä suomalaisiakin oopperahelmiä kuten Joonas Kokkosen Viimeiset kiusaukset (2015), Markus Fageruddin lastenooppera Sotajoulukuu (2014) ja viimeisimpänä Leevi Madetojan upea Pohjalaisia (2019). Helmikuussa 2023 hetken hiljaiselon jälkeen PKMO ooppera tuottaa iloisen operetin Valkoinen Hevonen. Passeli irtiotto arjen synkkyydestä hilpeisiin tirolilaisiin maisemiin sekä tunnelmiin!

Pohjois-Kymen musiikkiopiston oopperatoiminta on musiikkiopistotasolla kenties Suomen aktiivisinta ja laaja-alaisinta. Musiikkiopistolaisten on mahdollista osallistua oopperatuotantoihin; nuoret laulunopiskelijat aloittavat kuorolaisina jatkaen pienistä rooleista vaativampiin tehtäviin. Oppipojista kisälleiksi ja mestareiksi ovat edenneet mm. Heikki Aalto, Emilia Vesalainen ja Anne Korpelainen, jotka luovat uraa ammattilaulajina. PKMO ooppera on kouluttanut kymmeniä kymenlaaksolaisia laulajia solisti- ja kuorotehtävissä ja tuottanut lukuisia, arvostelu- ja yleisömenestyksen lunastaneita näyttämöproduktioita ja konsertteja.

PKMO ooppera edistää monipuolista taidealan osaamista ja kulttuuriyhteistyötä käyttämällä yhteistyökumppaneina eri alojen ammattikorkeakouluja ja ammattiopistoja.  Samalla tuotetaan ainutkertaisia kulttuurielämyksiä ja tarjotaan oopperaa taidemuotona koko kaakkoisen Suomen alueella.

Lisätietoja oopperatoiminnasta antaa rehtori Jukka Kumpulainen, jukka.kumpulainen (at) pkmo.fi). Ajankohtaista tietoa löydät myös PKMO ooppera Facebookista

Näyttämöllä on ryhmää naisia: vasemmalla naiset ovat kansanpuvuissa ja oikealla naiset seisovat kukkamekoissa.
PKMO oopperan Pohjalaisia 2019. Vasemmalla Kaisana Anne Korpelainen ja oikealla Liisana Marika Hölttä sekä kuorolaisia. Kuva: Studio Ullakko, Ulla Korjala. PKMO.