PKMO ooppera

PKMO ooppera

PKMO ooppera on toiminut yli 30 vuotta ja tähänastisiin tuotantoihin on mahtunut mm. oopperan suurklassikoita kuten Mozartin Taikahuilu (2000) ja Don Giovanni (2002), Bizet’n Carmen (2006) ja Verdin Rigoletto (2012) sekä suomalaisiakin oopperahelmiä kuten Joonas Kokkosen Viimeiset kiusaukset (2015) ja Markus Fageruddin lastenooppera Sotajoulukuu (2014). Syksyllä 2019 PKMO oopperan tuotantona nähdään Leevi Madetojan Pohjalaisia.

Pohjois-Kymen musiikkiopiston oopperatoiminta on musiikkiopistotasolla kenties Suomen aktiivisinta ja laaja-alaisinta. Musiikkiopistolaisten on mahdollista osallistua oopperatuotantoihin; nuoret laulunopiskelijat aloittavat kuorolaisina jatkaen pienistä rooleista vaativampiin tehtäviin. Oppipojista kisälleiksi ja mestareiksi ovat edenneet mm. Heikki Aalto, Emilia Vesalainen ja Anne Korpelainen, jotka luovat uraa ammattilaulajina. PKMO ooppera on kouluttanut kymmeniä kymenlaaksolaisia laulajia solisti- ja kuorotehtävissä ja tuottanut lukuisia, arvostelu- ja yleisömenestyksen lunastaneita näyttämöproduktioita ja konsertteja.

PKMO ooppera edistää monipuolista taidealan osaamista ja kulttuuriyhteistyötä käyttämällä yhteistyökumppaneina eri alojen ammattikorkeakouluja ja ammattiopistoja.  Samalla tuotetaan ainutkertaisia kulttuurielämyksiä ja tarjotaan oopperaa taidemuotona koko kaakkoisen Suomen alueella. Lisätietoja oopperatoiminnasta antaa rehtori Jukka Kumpulainen, jukka.kumpulainen (at) pkmo.fi).
PKMO ooppera Facebookissa