Soveltuvuusarviointi

Soveltuvuusarviointi

Musiikkiopistoon pääsy ei edellytä aiempia musiikinopintoja. Musiikkiopiston opettajat tekevät soveltuvuusarvioinnin tarvittaessa perusopintoihin hakeville. Tilanteessa arvioidaan hakijan soveltuvuutta tiettyyn soittimeen. Soveltuvuusarviointi voi sisältää sävelkulkujen toistoa laulaen, rytmien matkimista ja korvan erottelukykyä mittaavia kuuntelutehtäviä. Hakijaa voidaan pyytää myös laulamaan jonkin tuttu laulu, jonka voi miettiä ja harjoitella etukäteen.

Jos pyrkijä haluaa, hän voi antaa soittonäytteen. Soittotaito ei ole edellytys musiikkiopistoon pääsemiselle. 

Lisäohjeita hakemiseen

Hakulomakkeeseen pyrkijä voi kirjata useita soitintoiveita. Kaikki vaihtoehdot kannattaa ilmoittaa, koska useampi vaihtoehto helpottaa sisäänpääsyä. Hakija voi myös ilmoittaa, ettei vielä tiedä, mitä soitinta haluaa soittaa, jolloin soveltuvuusarvioinnissa sitä yhdessä mietitään. 

Oppilasvalintojen tulokset ilmoitetaan kesäkuun loppuun mennessä. Huomaa, että oppilaita otetaan musiikkiopistolle arvioinnin perusteella koko seuraava lukuvuosi aina oppilaspaikkojen vapautuessa.

Lisäksi hakulomakkeessa kysytään, haluaako hakija osallistua soitinvalmennukseen tai soitinkaruselliin, mikäli ei saa oppilaspaikkaa perusopinnoissa. Valmennuksesta ja karusellista voi päästä kesken vuoden perusopintoihin sitä mukaa, kun paikkoja vapautuu.

Lisätietoa hakemisesta voit aina myös kysyä toimistosta:
opintosihteeri Maiju Teitto, 045-265 2508
apulaisrehtori Eeva Kaisa Malin, 045-265 2506
etunimi.sukunimi (at) pkmo.fi