Avoin osasto

Avoin osasto

Avoin yksilöopetus tarjoaa kaikenikäisille – ja tasoisille oppilaille matalan kynnyksen vaihtoehdon musiikkiharrastuksen aloittamiseksi tai jatkamiseksi. Avoimessa yksilöopetuksessa oppilas saa henkilökohtaisen 30 tai 45 minuutin pituisen oppitunnin valitsemassaan instrumentissa. Avoimessa yksilöopetuksessa ei ole valintatestejä, ikä- tai kuntarajoja. Tarjolla oleva soitinvalikoima vaihtelee hieman lukukausittain.

Hakulomake avoimen osaston opintoihin:
Avoin osasto ilmoittautumislomake pdf

Avointa yksilöopetusta voi ostaa haluamansa määrän ja käydä vaikka tunneilla joka toinen viikko. Solistista ainetta avoimella osastolla opiskeleva oppilas voi samalla maksulla osallistua yleisten aineiden ryhmäopetukseen. Yleisiä aineita (kuten musiikin hahmotustaidot/muha) voi opiskella myös ilman solistista ainetta, jolloin opiskelusta laskutetaan ulkopuolisen teoriaoppilaan lukukausimaksu. Tarkat hinnastot näet tästä.

Avoin yksilöopetus ei noudata musiikin laajan oppimäärän mukaista opetussuunnitelmaa. Oppilaan tulee itse hankkia avoimessa yksilöopetuksessa tarvitsemansa soitin.

Avoin yksilöopetus on niin sanotusti omakustanteista eli opisto ei saa sen järjestämiseksi kaupungin eikä valtion tukea. Siksi sen maksut ovat hieman korkeampia kuin perusopetuksen. Lue lisää lukukausimaksuista