Laulu

Laulu

Lauluopinnot voi aloittaa noin 15-vuotiaana, kun äänenmurros on ohi. Ikärajaa arvioidaan kuitenkin aina yksilöllisesti hakijan mukaan. Pohjois-Kymen musiikkiopistossa voi opiskella laulua sekä klassisella että pop- &jazzlinjalla. Uutena laulumuotona alkaa syksyllä myös suzuki-laulu, johon voivat hakea myös nuoremmat laulajat.

Klassisella puolella laulajat pääsevät opiskelemaan monipuolisesti niin klassisen musiikin eri lajeja kuin musikaaleja ja halutessaan kevyempää ohjelmistoa. Laulajille tarjotaan monipuolisesti esiintymismahdollisuuksia erilaisissa konserteissa ja tilaisuuksissa. Laulajilla on myös mahdollisuus osallistua musiikkiopiston oopperaluokan – tai kuoron toimintaan ja tätä kautta päästä harjoittelemaan näyttämötyöskentelyä. Laulajille järjestetään perioideittain myös muun muassa lied-parityöskentelyä opiston pianistien kanssa.

Pop- &jazzlinjalla laulua opiskellaan eri musiikin tyylilajeja, niin jazzia, poppia, bluesia kuin rockiakin. Pop- &jazzlinjan laulajat laulavat myös musiikkiopiston bändeissä ja lauluyhtyeissä ja esiintyvät monipuolisesti erilaisissa konserteissa ja tilaisuuksissa.