Tiedote: Kevään hakuinfoa

Pohjois-Kymen musiikkiopiston kevään 2020 hakuaika on päättynyt. Kiitos kaikille ilmoittautuneille! Olemme yhteydessä huoltajaan (tai täysi-ikäiseen hakijaan) sähköpostilla kesäkuun 2020 aikana. 

Poikkeuskevään takia muutamissa soittimissa jäi oppilaspaikkoja vielä vapaaksi! Seuraavissa soittimissa on tilaa: oboe, fagotti, tuuba, pasuuna, baritoni, kantele, lyömäsoittimet, trumpetti, käyrätorvi, kontrabasso, sello, nokkahuilu ja harmonikka.
Edellä mainittuihin soittimiin voi yhä hakea sähköisellä hakulomakkeella tästä, lisäksi aina voi ilmoittautua myös jonoon muihin soittimiin.

Lisätietoa tiivistetysti musiikkiopistoon hakeville:

  • Hyvä aloitusikä useisiin soittimiin on noin 7 vuotta. Sitä nuoremmat voidaan valita valmennusoppilaiksi ja esimerkiksi Suzuki-oppilaat voivat aloittaa jo 5-vuotiaina. Suzuki-metodista näet enemmän TÄSTÄ.
  • Laulun perusopintojen suositeltu aloitusikä on noin 14-15 vuotta, mutta jokaisen oppilaan soveltuminen katsotaan yksilöllisesti. Lisätietoa lauluopintoihin hakeville TÄSTÄ!
  • Musiikkiopistossa on lainasoitinpankki, josta on mahdollista vuokrata soittimia opintojen alkuvaiheessa (esim. jousisoittimia, harmonikkoja, puhaltimia). Piano, kantele ja bändisoittimet tulee olla oppilaalla omasta takaa.
  • Ennen lopullista oppilasvalintaa ko. aineen opettaja saattaa olla yhteydessä sinuun instrumenttivalinnan soveltuvuuden varmistamiseksi. 

Huomaathan myös, että opiskelupaikkaa voi tiedustella lukuvuoden aikana koska tahansa musiikkiopiston toimistosta! 

Musiikkiopiston laajaan soitinvalikoimaan voit tutustua tästä. Soitinesittelyjä voi katsoa myös musiikkiopiston omalta YouTube-kanavalta ja orkesterisoittimia Ylen orkesterikoneesta.

Lisätietoa hakemisesta ja opinnoista näkee Pohjois-Kymen musiikkiopiston somekanavailta Facebookista ja Instagramista.

Lisätiedot opintoihin hakemisesta ja opiskelupaikoista:
opintosihteeri Maiju Teitto puh. 045-265 2508 tai sähköposti maiju.teitto (at) pkmo.fi
apulaisrehtori Eeva Kaisa Malin puh. 045-265 2506 tai sähköposti eevakaisa.malin (at) pkmo.fi 

Tutustu myös näihin