Soivia joululahjoja kouvolalaisille

Musiikki rakentaa yhteiskuntaa. Musiikin vaikutus ihmisen kasvuun ja hyvinvointiin on monin tutkimuksin osoitettu.  Musiikki, niin kuunneltuna, kuultuna, kuin itse musisoituna, herättää meissä tunteita, mielleyhtymiä, aktivoi hermostoa ja kehomme fysiologiaa.

Tutkimusten mukaan musiikki rentouttaa, aktivoi, lieventää stressiä ja voi tukea oppimista. Pelkän kokemuksen lisäksi musiikkia kuunnellessa voidaan havaita myös fysiologisia rentoutumisen merkkejä; verenpaineen lasku, sykkeen hidastuminen ja hormonieritysten muutokset ovat seurausta musiikin vaikutuksista. Rytminen musiikki saa meidät helposti liikkeelle, musiikki aktivoi myös motorista aivokuorta, vaikka ihminen olisi täysin paikoillaan.

Musiikin koulutuksen ja konserttitoiminnan vaaliminen on tärkeää, jotta musiikin suotaisiin vaikuttavan yhteiskunnassa ennaltaehkäisevästi. Tarvitsemme musiikkia niin taiteena, tieteenä kuin kasvun ja oppimisen välineenä.

Pohjois-Kymen musiikkiopisto ja Kymi Sinfonietta haluaa tempauksellaan muistuttaa, miten suuri vaikutus musiikilla on ja kannustaa kokemaan sitä niin konserteissa, kuin myös itse opiskellen.

Torstaina 19.12. Pohjois-Kymen musiikkiopiston opettajia sekä Kymi Sinfoniettan soittajia musisoi kauppakeskus Veturissa klo 16. Iloinen joululaulutempaus kestää noin 20 minuuttia ja tapahtuu Veturin lavalla. Ohjelmassa tuttuja joululauluja, joissa voi laulaa mukana.

Musiikkiopiston opettajien pienryhmät konsertoivat kaupunkilaisten iloksi pop up- tyyppisesti torstaina jo aikaisemmin iltapäivällä klo 14-15 välillä useissa eri kohteissa. Ohjelmassa soivat tutut sävelmät, joilla musiikkiopiston väki haluaa levittää hyvää mieltä ja toivottaa iloista joulua kaikille kouvolalaisille.

Soivia joululahjoja tarjotaan kaupunkilaisille nyt ensimmäistä kertaa.

Tutustu myös näihin