Innostuksen ytimessä

Kouvolassa 19. kertaa järjestetty Kymi Brass -vaskitapahtuma oli kaikilla mittareilla suuri menestys!

Omasta näkökulmastani se oli menestys etenkin siksi, että tänä vuonna onnistuttiin kyllä erityisen hienosti siinä tavoitteessa, joka sai meidät PKMO:n vaskiopettajat alun perin vuonna 2001 tämän tapahtuman luomaan: tuoda talon ulkopuolelta huipputason osaamista Kouvolaan ja saada tällaisella ekstrakivalla uutta intoa meidän omien vaskiopiskelijoidemme harrastukseen.

Ehkä tärkein kriteeri vierailevien taiteilijoiden bookkaamisessa on koko ajan ollut se, että he olisivat mahdollisimman mukavia ja innostavia tyyppejä. Tämä on ollut suhteellisen helppoa, koska vaskisoittajat ovat useimmiten juuri sellaisia, ja se on tietysti mukava bonus, että he ovat samalla myös oman soittimensa ehdotonta eliittiä, todellisia huippuosaajia.

Kymi Brass Band I kapellimestari Jukka Myllys poseeraa juuri ennen keikkaa

Tänä vuonna mukana ollut TIMO Brass Band tarjoili koko touhuun uuden ja tuoreen näkökulman, kokonaan ulkoa soitettu ohjelmisto oli hyvin päivitetty tähän hetkeen sisältäen oivaltavia koreografioita ja aitoa heittäytymistä. Tuo positiivinen pohjavire joka heidän tekemistään leimasi ei voinut olla tarttumatta nuoriin soittajiimme, jotka pääsivät itsekin liikkumaan soittimineen  lauantaisessa aamujumpassa.

TIMO brass bandin aamujumppaa kurssilaisille

Kuuden maailmanluokan vaskipuhaltajan Kolizio taas toi omaleimaisella soitollaan aimo annoksen virtuositeettiä ja suvereenia osaamista tapahtumaan. Kun opettajakuntaan liittyi vielä, PKMO:n omien vaskiopettajien lisäksi, käyrätorvitaiteilija Tero Toivonen (oppilaiden kesken Ylijumala), oli kattaus suorastaan luotu innostamaan nuorisoa kesken pimeän syksyn.

Kolizio keikalla Simelius-salissa

Tapahtuman osallistujien naamoista oli helppo päätellä, että innostus tarttui toivotulla tavalla. Ja nyt kun tässä on pari päivää leijunut itsekin suuren innostuksen vallassa, voi todeta, että olipa meillä mukavaa!

Jan Utbult ja Kymi Brass Band II päätöskonsertissa

Tällä fiiliksellä on kiva lähteä suunnittelemaan ensi vuoden 20-vuotisjuhlatapahtumaa. Sen verran siitäkin kinkeristä uskaltaa luvata, että tämä positiivinen energia edellä tullaan menemään.

Nähdään siis Kymi Brassissa 30.10.-2.11.2020!

Aleksi Saraskari

Tutustu myös näihin