Iloa musiikista – nyt jos koskaan

Ovet meni säppiin, mikä neuvoksi? Älylaitteisiin tallennetut soittolista soi useilla mukana kaupungilla liikkuessa, töissä, koulussa ja harrasteissa. Nyt poikkeusoloissa kokoontumisia ja liikkumista suositellaan kartettavaksi. Onneksi musiikista voi nauttia mainiosti kotona neljän seinän sisälläkin!!

Tarjontakaan ei ole vähäistä. Pandemian vuoksi suljetut konserttisalit ovat vain lisänneet etäkonserttien määrää. Monet musiikkitoimijat ympäri maailman ovat avanneet jo aiemmin virtuaaliväylän konsertteihin, joten tallenteissakin löytyy. Tässä joitakin poimintoja:

Berliinin filharmonikot avasi konserttinsa ilmaiset striimit yleisölle! Kurkkaa digitaaliseen filharmoniaan tästä!

New Yorkin Metropolitan ooppera tarjoaa päivittäin tallenteen jostakin aiemmasta oopperaesityksestään. Ensimmäisellä viikolla ohjelmistossa on teoksia Carmenista Eugene Oneginiin. Linkit ovat voimassa 20h esityksestä.

Melbournen sinfoniaorkesterin konserttien striimit näkyvät ja löytyvät kätevästi orkesterin omalta kanavalta You Tubesta.

Amsterdamin Concertgebouw’n konserttien striimit taas löytyvät orkesterin omilta verkkosivuilta.

Mutta osataan sitä meilläkin! Helsingin kaupunginorkesterin konsertteja voi katsoa paitsi live streamina myös tallenteina jälkikäteen Helsinki-kanavalta.

Helsingin kaupunginorkesterin sivuilta löytyy myös kivaa oppimateriaalia klassisesta musiikista. Opi kuuntelemaan klassista -sivu sisältää niin kuunneltavia esimerkkejä kuin oppimateriaalia vaikkapa musiikin eri aikakausista.

Myös tutusta Yle Areenasta löytyy oma kategoria musiikille. Palvelussa on konsertteja, dokumentteja, henkilökuvia ja tapahtumataltiointeja:

Oma lähiorkesterimme Kymi Sinfonietta tarjoaa tulevan kevään aikana videoita, blogikirjoituksia, kuvia ja monipuolista musiikkiasiaa kanavallaan Kymi Sinfonietta lives! Orkesterin kanavaa voi seurata mm. Kymi Sinfoniettan sosiaalisen median kanavissa Facebookissa ja Instagramissa sekä verkkosivuilla www.kymisinfonietta.fi .

Pohjois-Kymen musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen maanantaista 23.3. alkaen. Jo nyt kannattaa testata oman soittamisen videointia vaikka ihan kännykällä ja laittaa video oman open lisäksi ilahduttamaan myös mummia ja vaaria.

Toivomme mahdollisimman hyvää mieltä kaikille! Otetaan hyvästä musiikista voimia!

Tutustu myös näihin