Pohjalaiset valloittavat Kouvolan syksyllä 2019!

Pohjois-Kymen musiikkiopisto tuottaa marraskuussa 2019 Leevi Madetojan oopperan ”Pohjalaisia”! Pohjalaisia jatkaa musiikkiopiston yli 30 vuotista oopperatuotantojen sarjaa. Ensi-ilta nähdään perjantaina 8.11.2019 Kouvola-talon Simelius-salissa ja esityksiä on kaikkiaan viisi.

Huippusolisteja

Pohjalaisissa nähdään komea esiintyjäkaarti tuttuja osaajia ja mahtavia uusia kykyjä. Pääroolissa Jussina laulaa Jussi Ziegler ja muissa rooleissa mm. kansallisoopperassakin esiintyvät Heikki Aalto ja Emilia Vesalainen-Pellas, vastikään Lappeenrannan laulukilpailuissa menestynyt Marika Hölttä, sekä Anne Korpelainen, Pekka Kuivalainen, Hannu Forsberg, Terho Haimi, Roope Pelo ja Pekka Enqvist. Esityksessä on myös tuttuun tapaan vahvasti mukana PKMO oopperakuoro, jota luotsaa oopperan korrepetiittori Kirsi Saari. Oopperakuoroa vahvistaa ryhmä Kouvolan mieskuoron laulajia harjoittajanaan Tapio Lehtinen. Oopperan ohjaa Juulia Tapola ja kapellimestarina toimii Esa Heikkilä, puvustuksesta ja lavastuksesta vastaa Tapolan kanssa Taina Relander. Koreografina toimii Piia Koskela. Orkesteri on koottu alueen ammattimuusikoista.

Suomalainen ooppera

Vahvasti eteläpohjalaiseen kansanelämään ja tavallisen ihmisen taisteluun sortovaltaa vastaan paneutuva teos sisältää myös vahvoja rakkaustarinoita. Myös libretto on säveltäjä Leevi Madetojan käsialaa ja pohjautuu samannimiseen kansannäytelmään. Pohjalaisia oopperan liput ovat myynnissä Netticketissä verkossa osoitteessa www.netticket.fi sekä  jälleenmyyntipisteissä, joita esimerkiksi Kouvolassa ovat Kouvolan musiikki ja Reuna kirjakauppa Myllykoskella.

Tapahtuma näkyy myös PKMO oopperan omalla sivulla Facebookissa.

Pohjalaisia-oopperan tuottaa Pohjois-Kymen musiikkiopisto.

Lisätiedot:
Rehtori Jukka Kumpulainen
0400 151998 / jukka.kumpulainen (at) pkmo.fi

Tutustu myös näihin