Soveltuvuustesti

Soveltuvuustesti

Musiikkiopistoon pääsy ei edellytä aiempia musiikinopintoja. Soveltuvuustesti perusopintoihin on henkilökohtainen testi, jonka musiikkiopiston opettajat tekevät kaikille perusopintoihin hakeville. Testissä toistetaan laulaen sävelkulkuja ja matkitaan rytmejä sekä tehdään korvan erottelukykyä mittaavia kuuntelutestejä.

Hakijaa pyydetään myös laulamaan jonkin tuttu laulu, jonka voi miettiä ja harjoitella etukäteen. Jos pyrkijä haluaa, hän voi antaa soittonäytteen. Soittotaito ei ole edellytys musiikkiopistoon pääsemiselle. Vaikka sisäänpääsytesti saattaa hieman jännittää, se kannattaa tehdä. Testin tekevät opettajat haluavat tehdä pyrkijänkin olon aina mahdollisimman mukavaksi.

Lisäohjeita hakemiseen

Hakulomakkeeseen pyrkijä voi kirjata useita soitintoiveita. Kaikki vaihtoehdot kannattaa ilmoittaa, koska useampi vaihtoehto helpottaa sisäänpääsyä. Hakija voi myös ilmoittaa, ettei vielä tiedä, mitä soitinta haluaa soittaa, jolloin soveltuvuustestissä sitä yhdessä mietitään. 

Oppilasvalintojen tulokset ilmoitetaan kesäkuun loppuun mennessä. Huomaa, että oppilaita otetaan musiikkiopistolle testien perusteella koko seuraava lukuvuosi aina oppilaspaikkojen vapautuessa.

Lisäksi hakulomakkeessa kysytään, haluaako hakija osallistua soitinvalmennukseen tai soitinkaruselliin, mikäli ei saa oppilaspaikkaa perusopinnoissa. Valmennuksesta ja karusellista voi päästä kesken vuoden perusopintoihin sitä mukaa, kun paikkoja vapautuu.

Lisätietoa hakemisesta voit aina myös kysyä toimistosta:
opintosihteeri Maiju Teitto, 045-265 2508
apulaisrehtori Eeva Kaisa Malin, 045-265 2506
etunimi.sukunimi (at) pkmo.fi