Pohjois-Kymen musiikkiopisto toivottaa hyvää kesää!

Pohjois-Kymen musiikkiopiston lukuvuosi 2018-2019 on päättynyt! Lukuvuoden opetus ja soveltuvuustestit on saatettu päätökseen. Opintoihin haki tänä keväänä yli 150 lasta, nuorta ja aikuista. Uudet opiskelijat saavat opiskelupaikasta ilmoituksen kotiin kesäkuun aikana ja uusi lukuvuosi alkaa elokuussa.

Kaikkiaan musiikkiopiston 48. lukuvuosi oli vireä ja toiminnantäyteinen. Opiskelijamäärä on vakiintunut viime vuosina reiluun tuhanteen, joista tänä vuonna muskarilaisia oli noin 250, avoimen osaston oppilaita 70 ja loput yli 700 perusopintojen ja syventävien opintojen oppilaita. Musiikkiopistossa soi lukuvuoden aikana noin 120 konserttia, joista 79 oli erilaisia oppilaskonsertteja. Lisäksi musiikkiopistolaiset pitivät kymmeniä konsertteja toimialueensa päiväkodeissa ja kouluissa. Uuden opetussuunnitelman myötä myös oppilaiden täysin omat soolokonsertit täyttivät kalenteria aiempaa enemmän.

Yksi viime lukuvuoden isommista tuotannoista oli lastenooppera Kadoskissa, joka tarjottiin lokakuussa ilmaiseksi myös lähiseudun päiväkotilaisille ja alakoululaisille. Esitykset keräsivät yli tuhat kuulijaa. Talven suurponnistuksia olivat myös solistikonsertit, joissa suuren sinfoniaorkesterin solisteina säteilivät musiikkiopiston omat opettajat. Konserteissa kuultiin klassisen musiikin suurimpia konserttoteoksia. Tammikuussa soinut Talven tango taas toi kaupunkiin Suomen kirkkaimpia tangotähtiä ja musiikkiopiston lauluopiskelijat pääsivät konsertoimaan useamman tangokuninkaallisen kanssa.

Myös tapahtumien osalta lukuvuosi oli aktiivinen. Jo 18. kerran soinut Kymi Brass soi tutusti pyhäinpäiväviikonloppuna ja keräsi kursseilleen lähes 100 osallistujaa ja konsertteihinsa yli 600 kuulijaa. Lisäksi musiikkiopisto isännöi valtakunnallisia Suzuki-soittajien päiviä helmikuussa ja pianotapahtuma KlaviaTuuria huhtikuussa.

Seuraava lukuvuosi 2019-2020 alkaa ilmoittautumisilla pe 9.8. ja opetuksella ti 13.8. Ensi lukuvuoden tapahtumista voi nostaa esiin ainakin varsinaisen supermarraskuun, jolloin Pohjois-Kymen musiikkiopistolla soivat sekä 19. Kymi Brass -tapahtuma että suurtuotanto, ooppera Pohjalaisia.

Lisätiedot: rehtori Jukka Kumpulainen, puh. 0400 151 998, e-mail. jukka.kumpulainen@pkmo.fi

Leave a Reply