Pohjalaisia

Pohjois-Kymen musiikkiopisto tuottaa marraskuussa 2019 Leevi Madetojan oopperan ”Pohjalaisia”! Ensi-ilta nähdään perjantaina 8.11.2019 Kouvola-talon Simelius-salissa ja esityksiä on kaikkiaan viisi.

Pohjalaisissa nähdään komea esiintyjäkaarti tuttuja osaajia ja mahtavia uusia kykyjä. Pääroolissa Jussina laulaa Jussi Ziegler ja muissa rooleissa mm. kansallisoopperassakin esiintyvät Heikki Aalto ja Emilia Vesalainen-Pellas, vastikään Lappeenrannan laulukilpailuissa menestynyt Marika Hölttä sekä Anne Korpelainen, Pekka Kuivalainen, Hannu Forsberg, Terho Haimi, Roope Pelo ja Pekka Enqvist. Esityksessä on myös tuttuun tapaan vahvasti mukana PKMO oopperakuoro, jota luotsaa oopperan korrepetiittori Kirsi Saari. Oopperakuoroa vahvistaa ryhmä Kouvolan mieskuoron laulajia harjoittajanaan Tapio Lehtinen. Oopperan ohjaa Juulia Tapola ja kapellimestarina toimii Esa Heikkilä. Puvustuksesta ja visualisoinnista vastaa Taina Relander, valosuunnittelust Patrik Engström. Koreografina toimii Piia Koskela. Orkesteri on koottu alueen ammattimuusikoista.

Vahvasti eteläpohjalaiseen kansanelämään ja tavallisen ihmisen taisteluun sortovaltaa vastaan paneutuva teos sisältää myös vahvoja rakkaustarinoita. Libretto on säveltäjä Leevi Madetojan käsialaa ja pohjautuu samannimiseen Artturi Järviluoman kansannäytelmään. Pohjalaisia oopperan liput ovat myynnissä Netticketissä osoitteessa www.netticket.fi sekä jälleenmyyntipisteissä, joita Kouvolassa ovat Kouvolan musiikki ja Reuna kirjakauppa Myllykoskella.

PKMO ooppera pyrkii edistämään monipuolista taidealan osaamista ja kulttuuriyhteistyötä käyttämällä yhteistyökumppaneina eri alojen ammattikorkeakouluja ja ammattiopistoja.  Pohjalaisia oopperassa mukana ovat mm. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Kouvolan seudun ammattiopisto Ksao, Itä-Savon ammattiopisto SAMIedu, Kouvolan Seudun Oopperayhdistys ry sekä Kouvolan mieskuoro. Oopperaa ovat tukeneet Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö sekä Suomen kulttuurirahaston Kymenlaakson rahasto.