Pianotapahtuma KlaviaTuuri Kouvolassa la 27.4.!

Pohjois-Kymen, Kotkan seudun ja Lappeenrannan musiikkiopistojen nuoret pianistit kokoontuvat lauantaina 27.4. Kouvola-talolle yhteiseen KlaviaTuuri-tapahtumaan! Kolmen oppilaitoksen pianotapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Haminassa vuonna 2005. Viimeksi KlaviaTuuria vietettiin Kouvolassa vuonna 2009, mutta välivuosinakin on ollut aktiivista toimintaa koulutusten ja konserttien muodossa.

Tapahtuman tarkoituksena on tutustuttaa Kaakkois-Suomen nuoria pianisteja ja pianopedagogeja toisiinsa ja tuoda heidät yhteen. Tällä kertaa yksipäiväiseen tapahtumaan osallistuu yli neljäkymmentä nuorta soittajaa. Päivä alkaa klo 10 Alkufanfaari-konsertilla, jossa esiintyvät oppilaitosten nuoremmat soittajat. Kello 13 pianistit soittavat säveltäjä Mirka Dojanin kappaleita kirjasta Pianopäivä. Säveltäjä on myös itse paikalla kertomassa sävelyksistään.

Päivä huipentuu pidemmälle ehtineiden oppilaiden Finaali-konserttiin klo 16. Tämän konsertin esiintyjät saavat palautteen esiintymisestään kahdelta ammattitaiteilijalta. Niklas Pokki on musiikin tohtori, yksi nuorten pianoakatemian perustajista ja Mäntän musiikkijuhlien taiteellinen johtaja. Hän toimii myös Sibelius-Akatemian pianomusiikin aineryhmän johtajana. Toinen palautteen antajista on näyttelijä ja teatteripedagogi, laulajanakin paljon työskennellyt Elina Ylisuvanto. Nuoret saavat hyviä neuvoja sekä lavaesiintymisen että pianistisen ilmaisun osalta.

Kaikki tapahtuman konsertit ovat Kouvola-talon Simelius-salissa. Päivän tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot:
Pianonsoiton lehtori Johanna Hasu, johanna.hasu (at) pkmo.fi
Rehtori Jukka Kumpulainen, jukka.kumpulainen (at) pkmo.fi