Musiikkiopiston hakuaika!

Pohjois-Kymen musiikkiopiston hakuaika on 27.3.-3.5.2019. Pohjois-Kymen musiikkiopisto tarjoaa musiikin laajan oppimäärän opetusta lähes 30 eri soittimessa Pohjois-Kymen alueella Taavetista Iittiin ja Jaalasta Inkeroisiin. Pääopetuspiste on Kouvola-talolla.  

Musiikkiopiston perusopintoihin tiettyyn soittimeen hakeville järjestetään soveltuvuustesti, jossa opettajat arvioivat soittimen soveltuvuutta hakijalle. Aiempaa soittokokemusta ei tarvita.  Perusopinnot pohjautuvat opetussuunnitelmaan, johon voi tutustua musiikkiopiston verkkosivuilla. Lukukausimaksuun sisältyy valitun soittimen viikoittainen yksilötunti, musiikin hahmottamisen ryhmätunti ja yhteismusisointi.

Ilman testiä voi hakea sisään soitinvalmennukseen, soitinkaruselliin ja musiikkileikkikouluun. Pääasiassa Kouvolan opetuspisteessä annettavassasoitinvalmennuksessa opetellaan toivottua soitinta – tai kuten bändivalmennuksessa – useita soittimia. Valmennus on joko ryhmä- tai yksilöopetusta hakijamäärästä riippuen. Pelimanniportti-valmennuksessa opiskellaan viulunsoittoa kansanmusiikin keinoin. Soitinvalmennukseen hakeville pyritään löytämään paikka toivesoittimessa, mutta sitä ei voida taata. Yksinlaulun opiskelua ei pääsääntöisesti voi aloittaa ennen neljäätoista ikävuotta. Laulamisesta innostuneiden alle 14-vuotiaiden lasten kannattaa kysyä paikkaa musiikkiopiston lauluryhmästä tai hakea lauluvalmennukseen, jossa sekä yksin että yhdessä tutustutaan oikeaan äänenkäyttöön.

Soitinkarusellissa kokeillaan neljää soitinta yhden lukuvuoden ajan seitsemän viikon jaksoissa. Lukuvuonna 2019-2020 soitinkarusellissa opiskellaan poikkihuilua, kontrabassoa, trumpettia ja kanteletta. Jos ei tiedä, mitä soitinta haluaisi opetella, soitinkaruselli on hyvä mahdollisuus päästä kokeilemaan eri instrumentteja. Musiikkileikkikouluun otetaan lapsia oman ikätasonsa mukaisiin ryhmiin. Soitinkaruselliin ja musiikkileikkikoulun haetaan samalla hakulomakkeella.

Musiikkiopistossa voi opiskella pianoa, viulua, alttoviulua, nokkahuilua ja poikkihuilua myös vanhempia osallistavalla Suzuki-metodilla. Siitä löydät lisätietoja nettisivuiltamme.

Musiikkiopistoon kannattaa siis hakea – kaikille hakijoille pyritään löytämään jokin opiskelupaikka! Sähköisen hakulomakkeen voi täyttää musiikkiopiston nettisivuilla. Hakulomakkeita saa myös Kouvola-talon opetuspisteestä sekä kirjastoista Kouvolassa, Iitissä ja Luumäellä.

Lisätietoja:
Apulaisrehtori Eeva Kaisa Malin
045 265 2506 eevakaisa.malin (at) pkmo.fi