Kymi Brass XVIII 2.-4.11.2018

Vasket svengaavat jälleen vastustamattomasti, kun musiikkitapahtuma Kymi Brass kajahtaa 18. kerran! Eteläisen Suomen tärkein vaskitapahtuma soi perjantaista sunnuntaihin 2. – 4.11.2018 tuoden Kouvolaan runsaan joukon muusikoita, opiskelijoita ja pedagogeja. Usean tyylilajin konsertit ulottuvat klassisesta Oktoberfest-tunnelmiin ja soivat tuttuun tapaan niin kirkossa, konserttisaleissa kuin kapakoissa.

Perjantain 2.11. avajaiskonsertissa Kouvolan keskuskirkossa kuullaan kolmea erilaista kokoonpanoa. Norjalainen All About That Bass -kvartetti on kahden tuubataiteilijan ja kahden eufoniumtaiteilijan yhtye, joka saa seurakseen suomalaisen tuubakvartetin Buzzted Tubas. Lisäksi avajaiskonsertissa kuullaan Euphoria Brass Sextetiä, jonka soittimisto ulottuu koko vaskiperheen alalle.

Perjantai jatkuu rempseästi ravintola Nevillessä, jossa fiilistellään Halloween-Oktoberfest hengessä. Vedossa ovat notkeasti kirkosta kuppilaan vaihtava norjalaiskvartetti All About That Bass sekä Visa Haaralan ja Aleksi Saraskarin hauska live jukebox Vaski Rescue.

Lauantaina 3.11. Simelius-salissa kuullaan pienemmille kuulijoille sopiva konsertti, jonka loihtivat yhteistyössä Buzzted Tubas ja All About That Bass -yhtyeiden muusikot. Lauantain iltakeikalla hotelli Vaakunan ravintola Aulassa tunnelmoivat Euphoria Brass Sextet solistinaan laulaja-näyttelijä Emilia Nyman sekä jo pari vuotta sitten Kymi Brassissa kohauttanut nuorten suomalaisten Syskofrenia-yhtye.

Kymi Brass päättyy perinteiseen tapaan sunnuntaina klo 15 Kouvolan kaupungintalon päätöskonserttiin, jossa musisoivat kaikki kymibrassilaiset pienistä alkajista kokeneisiin konkareihin, taiteilijavieraisiin ja opettajiin.

Konserttien ja keikkojen ohella Kymi Brass on jälleen vankasti myös koulutusta. Kymi Brass Bandien ohjaukseen saapuu ympäri Suomen kymmeniä opiskelijoita, joiden ikähaarukka on perinteisesti ulottunut alle kouluikäisistä yli 70-vuotiaisiin. Kymi Brassin vaskiseminaarissa on luvassa asiantuntijaluentoja vaskimusiikin ammattilaisille.

Kursseille voi ilmoittautua 19.10. asti ja konsertit ovat avoimia kaikelle yleisölle. Lisätiedot ja ilmoittautuminen löytyvät verkkosivuilta www.kymibrass.com.

Lisätietoja tapahtumasta:
Taiteellinen johtaja Aleksi Saraskari 0500 849 941 aleksi.saraskari@pkmo.fi
PKMO rehtori Jukka Kumpulainen 0400 151 998 jukka.kumpulainen@pkmo.fi
PKMO tuottaja Päivi Stenvall 045 265 2503 paivi.stenvall@pkmo.fi

 

Leave a Reply