Kapellimestarikurssi ja Biisipaja

Kapellimestarikurssi ja Biisipaja

Musiikkiopistossa järjestetään myös muuta opetustoimintaa erilaisten kurssien muodossa. Usein näille kursseille on mahdollista osallistua avoimen osaston kautta, vaikka ei olisikaan musiikkiopiston varsinainen oppilas.

Musiikkiopistossa on toiminut kapellimestarikurssi kuusi lukuvuotta. Kurssia ohjaa alttoviulisti ja kapellimestari Valerijs Avramenko. Kurssille voivat osallistua opiston varsinaisten oppilaiden lisäksi kaikki halukkaat avoimen osaston kautta.  Kurssi huipentuu keväällä pidettävään konserttiin, jossa kapellimestarit pääsevät johtamaan oikeaa orkesteria. Kapellimestarikurssi on perinteisesti kokoontunut lauantaisin klo 11.00. Lukuvuoden 2019-2020 aikataulu päivittyy sivuille elokuun aikana. Musiikkiopiston ulkopuolisille opiskelijoille lukukausimaksu on 80€. 

 

Simo Helkala luotsaa Biisipajaa, jossa nikkaroidaan omia sävellyksiä: muokataan tekstejä, tutustutaan melodioiden säveltämiseen ja harmonian perusteisiin. Pajaan voi ilmoittautua mukaan kuka tahansa avoimen osaston kautta. Biisipajan aikataulu päivittyy sivuille elokuun aikana. Musiikkiopiston ulkopuolisille opiskelijoille biisipajan lukukausimaksu on 80€.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: maiju.teitto (at) pkmo.fi