Kapellimestarikurssi ja Biisipaja

Kapellimestarikurssi ja Biisipaja

Musiikkiopistossa järjestetään myös muuta opetustoimintaa erilaisten kurssien muodossa. Usein näille kursseille on mahdollista osallistua avoimen osaston kautta, vaikka ei olisikaan musiikkiopiston varsinainen oppilas.

Musiikkiopistossa toimii kapellimestarikurssi jo viidettä vuotta. Kurssia ohjaa alttoviulisti ja kapellimestari Valerijs Avramenko. Kurssille voivat osallistua opiston varsinaisten oppilaiden lisäksi kaikki halukkaat avoimen osaston kautta. Ohjelmistona on orkesterikirjallisuuden helmiä, säveltäjäniminä muun muassa Wolfgang Amadeus Mozart, Edvard Grieg ja Jean Sibelius. Kurssi huipentuu keväällä pidettävään konserttiin, jossa kapellimestarit pääsevät johtamaan Vox Musicae -orkesteria. Kapellimestarikurssi kokoontuu lauantaisin klo 11.00. Ensimmäinen kokoontuminen on la 9.9. Musiikkiopiston ulkopuolisille opiskelijoille lukukausimaksu on 80€.

Simo Helkala luotsaa viikoittain Biisipajaa, jossa nikkaroidaan omia sävellyksiä: muokataan tekstejä, tutustutaan melodioiden säveltämiseen ja harmonian perusteisiin. Pajaan voi ilmoittautua mukaan kuka tahansa avoimen osaston kautta. Biisipaja kokoontuu tiistaisin klo 19.30 Kouvola-talolla (alkaa ti 5.9.). Musiikkiopiston ulkopuolisille opiskelijoille biisipajan lukukausimaksu on 80€.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: maiju.teitto@pkmo.fi