Kursseja

Kursseja

Musiikkiopistossa järjestetään myös muuta opetustoimintaa erilaisten kurssien muodossa. Usein näille kursseille on mahdollista osallistua avoimen osaston kautta, vaikka ei olisikaan musiikkiopiston varsinainen oppilas.

Musiikkiopistossa on toiminut kapellimestarikurssi kuusi lukuvuotta. Kurssia ohjaa alttoviulisti ja kapellimestari Valerijs Avramenko. Kurssille voivat osallistua opiston varsinaisten oppilaiden lisäksi kaikki halukkaat avoimen osaston kautta.  Tänä lukuvuonna kapukurssi paneutuu erityisesti elokuvamusiikkiin. Keväällä kurssi huipentuu konserttiin, jossa kapellimestariopiskelijat johtavat Vox Musicae -orkesteria. Kapellimestarikurssi kokoontuu lauantaisin tutkintosalissa 1 klo 11.00, ensimmäinen tapaaminen on lauantaina 7.9. Musiikkiopiston ulkopuolisille opiskelijoille lukukausimaksu on 80€. 

Musiikkiteknologian peruskurssi alkaa 22.8., ja se pidetään torstaisin klo 18.45-20.00 luentosalissa 2. Aiheina kurssilla on mm. miksaus / liveäänitys, nuotinnus / sävellys ja midi. Ei vaadita aiempaa kokemusta. Opettajana toimii Mikko Lehtola. Kurssi sisältyy musiikkiopiston lukukausimaksuun. Musiikkiopiston ulkopuoliset oppilaat voivat osallistua kurssille ryhmäopetusmaksulla 80e. 

Simo Helkala luotsaa Biisipajaa, jossa nikkaroidaan omia sävellyksiä: muokataan tekstejä, tutustutaan melodioiden säveltämiseen ja harmonian perusteisiin. Pajaan voi ilmoittautua mukaan kuka tahansa avoimen osaston kautta. Biisipaja alkaa torstaina 19.9. klo 17:30-18:15 Kouvola-talolla. Musiikkiopiston ulkopuolisille opiskelijoille biisipajan lukukausimaksu on 80€.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: maiju.teitto (at) pkmo.fi